Κυριακή 10 Μαΐου 2020

28ο Μάθημα: Το χαρούμενο λιβάδι

Καλή εβδομάδα! Ελπίζουμε να περάσατε καλά το Σαββατοκύριακο και τώρα να είστε έτοιμοι για καινούρια μαθήματα. Σήμερα και αύριο θα ασχοληθούμε με Γλώσσα.

Τα γενέθλια της Μελίνας έγιναν όπως τα ονειρευόταν και σήμερα τη συναντάμε να απολαμβάνει τα δώρα του Ελτόν. Μια σοκολάτα και ένα βιβλίο της Φυλλιώς Νικολούδη «Το χαρούμενο λιβάδι». 

Ξέρεις τι σημαίνει η λέξη «λιβάδι»; Είναι ένα κομμάτι γης καλυμμένο με χορτάρι και λουλουδάκια.
Τώρα τι πρέπει να κάνεις; 
  • Να διαβάσεις πολύ καλά το κείμενο στις σελίδες 49-50 του Βιβλίου Μαθητή. Τι λέτε αύριο στο webex να κάνουμε και λίγη ανάγνωση όπως κάναμε στην τάξη μας; 
  • Να κάνεις την άσκηση 3 στη σελίδα 50. Πρέπει να κάνεις μια μικρή βιβλιοπαρουσίαση μέσα στο φύλλο. Πάρε μια ιδέα από εδώ. 
  • Να διαβάσεις το «Παρατηρώ και Μαθαίνω» στη σελίδα 51. Για ποιο σημείο στίξης μιλάει; Μα για την παύλα που χρησιμοποιούμε στον διάλογο. 
  • Να προσπαθήσεις  να κάνεις την άσκηση 4. Πρέπει να γράψεις τα επιχειρήματα για τη γνώμη της κάθε μαργαρίτας. Θυμηθείτε ότι χρησιμοποιούμε τις λέξεις γιατί, επειδή, διότι (την άσκηση θα τη συζητήσουμε στην αυριανή τηλεδιάσκεψη).
  • Να κάνεις τις ασκήσεις 5,6,7,8 σελίδα 52. Είναι εύκολες ασκήσεις λεξιλογίου. Μπορείς να τις διορθώσετε και μόνοι σας πατώντας εδώ. 
  • Μπορείς να δεις ένα βίντεο για αυτό το βιβλίο με τη συγγραφέα, την εικονογράφο και άλλα πολλά...   https://safeyoutube.net/w/zbhD   
Επόμενη τηλεδιάσκεψη Τρίτη 12/5 13:00-14:00 με τα βιβλία της Γλώσσας (β΄τεύχος). Να έχετε προετοιμάσει τις σημερινές εργασίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου